Domo Eclectica: huis van diversiteit

 De vergadertafel

De vergadertafel

Domo Eclectica komt van het Latijnse woord voor ‘huis’ (domus) en het Griekse woord voor ‘uitkiezen’ (eklegein). Deze 2 woorden maken samen met het West-Afrikaanse symbool voor ‘eenheid in diversiteit’ duidelijk wat Domo Eclectica wil zijn: een eclectische mix van kunst, design en antiek.

Neus lekker rond tussen bijzondere spullen, koop een mooi en uniek cadeautje voor jezelf of iemand anders of ga onder het genot van een kopje thee/koffie of een glas wijn gezellig in gesprek met kunstenaars, verzamelaars en andere liefhebbers van kunst, design en antiek. Of neem je laptop mee en kom bij ons flexwerken!

Maandelijks organiseren we evenementen als vernissages, veilingen, workshops en lezingen, waarin de kunstenaar, designer of antiekliefhebber centraal staat.


Over Mariella

 Eigenaresse Mariella van der Net

Eigenaresse Mariella van der Net

Bouwjaar: 1972
Design: Nederland/Curacao
Materiaal: eclectische mix
Burgerschap: kosmopoliet

Waarom nou net kunst, design en antiek? Kon je niet iets makkelijkers verzinnen om te gaan doen?

Jawel, ik heb ruim 20 jaar in loondienst gewerkt bij diverse bedrijven. Eind 2015 zette ik op een bewuste dag in november mijn computer aan en kreeg ik het ineens Spaans benauwd. Ik was er klaar mee. Ik besloot toen ter plekke mijn baas een hand te geven en gedag te zeggen. Beste beslissing die ik ooit heb genomen!

Als klein meisje vond ik het super interessant om, aan de hand van mijn ouders, over de diverse kunst- en vlooienmarkten te lopen in de vele landen waar we hebben gewoond en die we bezocht hebben. Toen al riep ik dat ik 'later iets met kunst wilde gaan doen'.

Nu, ruim 2 jaar nadat ik mijn baas voor het laatst de hand had geschud, sta ik als winkelierster, onderneemster en vooral een gelukkig mens, de mooiste en uniekste kunstwerken en creaties te verkopen van heel bijzondere, interessante en markante, nationale en internationale, kunstenaars en ontwerpers.

Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik ben mijn lieve familie, partner, vrienden en andere lieverds die mij hebben gesteund en geholpen dan ook zeer dankbaar!

This is not the end, but the beginning of a great eclectic story :)